Gdje stanuje inspiracija

Nikad ne znam kako početi. Vjerojatno zato jer trebam reći nešto o sebi. Velika sam lutalica i sve mi lako odvuče pažnju pa ako skačem s tebe na temu, ne uzimajte mi za zlo.

No, kao svaki dobar domaćin, na početku vam želim poželjeti dobrodošlicu u moj mali neuredni, naškrabani kutak Internetskog nebeskog beskraja informacija.

Moje ime je Martina i odrasla sam u malom gradu u Bosni. Imala sam privilegiju da odrastam pored šume okružena zelenilom i cvrkutom ptica. Sa 18 godina preselila sam se u Zagreb i tu je sve počelo, no idemo ispočetka.

U srednjoj školi sam bila samotnjak koji je volio maštati i pisati. Nisam se baš uklapala u cijelu tu priču i uvijek sam bila ona koja želi znati razloge, zašto je to tako i kako se nešto može promijeniti. To me je koštalo samopouzdanja i osjećala sam se kao da mala sredina „guši“ moju individualnost i da je jedini način da budem prihvaćena upravo onaj da budem ista kao i svi (što mi ni uz najbolju namjeru nije išlo od ruke). Bila sam aktivna u svim humanitarnim akcijama, pa čak u toj mladoj dobi nisam imala toleranciju na nepravdu. Zbog toga sam doživjela razne stvari o kojima ću vam sigurno nekada pričati (ali ne sada).

Tehnologija i svijet virtualnih prijatelja je za mene bio nepoznanica, domet su mi bile knjige i slušanje glazbe. Sa preseljenjem u Zagreb i upisom na fakultet sve se to promijenilo. Sve osim knjiga. Bila sam zatrpana njima, ali i mnoštvom informacija i usavršavanjem što se tiče društvenih mreža i onoga što predstavljaju.

U Zagrebu sam pronašla zajednicu toliko različitih ljudi, sa različitim strastima i nekim istim mišljenjima i tijekom studiranja sam izoštrila svoje vještine, priznala sebi da nisam uvijek u pravu i gradila svoje samopouzdanje. Svi oni kompleksi, nesigurnosti i osjećaji manje vrijednosti prestale su imati utjecaj na mene.

Svoj account na Instagramu sam otvorila 2016. godine i onda ga deaktivirala na neko vrijeme. Gradila sam svoju fakultetsku karijeru i dijeljenje na društvenim mrežama mi nije bilo prioritet niti sam uvidjela kakav značaj u širenju ideja imaju. Slijedom događaja sam i magistrirala socijalni rad na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Sve se promijenilo kada sam 2017. godine dobila psa. Možda će to zvučati jako patetično, ali suživot sa psom me učinio osjetljivijom na određene društvene pojave. Počela sam se jako zanimati za pokret koji je tada bio veliki u svijetu, a to je #zerowaste, odnosno da je sve što koristite višekratno upotrebljivo i praktično ne završava na otpadu (bezotpadno življenje, ako vam je tako draže). Tijekom procesa istraživanja zapala sam u rupu eko, bio i organskih oznaka i postala ljubiteljica prirodne kozmetike za lice i njegu tijela, održive mode i cruelty free proizvoda, ali i strastveni yogie (#samomeditacija). Počela sam cijeniti onaj mali dio vremena za sebe, tišinu i sam osjećaj ispijanja kave uz neku dobru hranu sa strane.

Veliki sam poklonik kupovine domaćih proizvoda i malih proizvođača, obrta sa ljubavlju gdje malom kupovinom kupujete nečiji dio duše, a samim time ideja bloga je došla, eureka moment tako reći. Osim što sam skin care junkie i imam kolekciju krema za lice, obožavam slatko, manje ljubavi imam za slano, uživam u čaši dobrog vina, slušanju francuskog jezika. Posebno mjesto u srcu čuvam za knjige, kupke i sve što miriši, putovanja (posebno ona sa manjim budžetom nego što košta menu u nekom dobrom restoranu), male manufakture kozmetike, odjeće i nakita. Do sada sam vodila dnevnike pisane rukom, ali sada se selim na virtualni svijet pun novih iskustava.

Sada 2019. godine, nakon dvije godine istraživanja i maštanja o blogu The Soul letters je napokon tu. Baš onakav kakva sam i ja, jednostavan, ali ujedno spoj svega pozitivnog i optimističnog. Moja ideja ovoga bloga je zajednica ljudi koji podržavaju jedni druge, vide ljepšu stranu čak i kada skinu ružičaste naočale i uživaju u životu, ali znaju i podijeliti svoju radost sa drugima.

Za kraj, nadam se da ćete ovdje naći inspiraciju i pridružiti mi se na ovome novomu putu u ovom malom kutu beskrajnog Interneta te da ćete ideje dijeliti sa sebi najdražima.

 

xoxo Martina

Pin It on Pinterest