Starenje. Neka digne ruku onaj tko tijekom godina nije nakupio par bora oko čela, te očiju. Nakon višegodišnjeg iskustva u mrštenju, posebno u fazi puberteta, sada u kasnim dvadesetima itekako biram njegu koja uključuje anti age učinak. Kažu treba misliti na vrijeme. Moderna skincare misao je da njega kože u dvadesetima određuje potrebe kože u kasnim 50tima/60tima. Stoga da, slažem se da je vrijeme jako bitno.

Brinući se o ljepoti, treba početi od srca i duše. U suprotnom nikakva kozmetika ne pomaže.
Coco Chanel

Osobno imam mješoviti tip kože, suha područja na obrazima sa masnom T-zonom. Zato mi serumi dođu kao svojevremeni spas te izvrstan dodatak rutini njege lica. Prije točno mjesec dana primila sam upit iz tvrtke OLIVAL sa upitom da isprobam njihov novi proizvod koji uskoro lansiraju. Na današnji dan u svojoj pošti sam pronašla paketić sa Olival Vitaminskim serumom RA. Inače to nije bio moj prvi dodir sa tvrtkom Olival, budući da godinama, a posebno od kada sam počela istraživati sastojke, koristila sam upravo njihove proizvode. No, vraćam fokus na serum koji je novi beauty must have u noćnoj rutini.

Vitaminski serum RA sadrži ključni sastojak retinaldehid koji je najučinkovitiji oblik retinoida te se nalazi u koncentraciji 0,1%. Snažno djeluje protiv preuranjenog starenja kože, a da bi proizvodom postigli još više u sastavu su astaksantin, ceramidi, bisabolol i alantoin. Svi sastojci zajedno kao timski igrači u utakmici protiv starenja djeluju i na masnoj i mješovitoj koži, te ako ste kao ja, na koži sklonoj začepljenju pora, hiperpigmentaciji te borama.

Osobno sam Vitaminski serum RA koristila mjesec dana u večernjoj njezi lica i to u vrlo maloj količini, na suho i čisto lice zrno graška, jedan potisak do pola pumpice bi trebao biti dovoljan. Koristi se dva do tri puta tjedno, međutim kako sam ja koristila kiseline u vidu AHA i BHA zadnjih godinu dana koristila sam ga svaki drugi/treći dan. Ukoliko niste koristili kiseline, preporučujem da krenete sa dva puta tjedno kako bi koža naviknula na dodatni korak u rutini. Također ne preporučuje se ukoliko ste trudnica, imate oštećenu kožu, a isto tako ne preporučuje se ni nanošenje kiselina nakon, tako da ga koristite kao samostalni aktivni sastojak prije nanošenja kreme. Naravno ujutro stavite SPF.

Moje iskustvo sa Olival proizvodima je uvijek bilo na visokoj razini te koristim 4H serum od dana kada je lansiran te vitamin C. Vitaminski serum RA je na toj razini te me ni on nije razočarao u smislu da se brzo upija u kožu, lagane je teksture, miris nije jak i nemate dojam “kiseline” na licu, jako lagan i “prozračan” proizvod. Kada su me kontaktirali iz Olivala bila sam iznenađena, ali i presretna jer mi je to bila jedna od prvih prilika da isprobam neki proizvod prije lansiranja te moja prva veća “suradnja”. Posebno zadovoljstvo mi je bila činjenica da upravo Olival koristim od kada sam prešla na ono što neki nazivaju “clean” beauty proizvode, međutim ja to nazivam “svijest o sastojcima”.

Svaka koža lica je drugačija, ali mislim da je proizvod jako dobro osmišljen, sastojci djeluju u sinergiji kako bi učinak bio što bolji, a i obično su proizvodi pristupačne cijene. Tako da ćete Vitaminski serum RA pronaći u DM poslovnicama i BIPA poslovnicama po cijeni 179.90 kn, a dostupan je i u WEB shopu tvrtke Olival.

Stay beautiful my dear people…

xoxo

 

 

Pin It on Pinterest