SPF-u prijevodu „sun protector factor“ ili na hrvatskom jeziku zaštitni faktor svoje mjesto pod reflektorima dobije većinom za ljetnih mjeseci kada razni brendovi izlaze sa novim asortimanom krema sa faktorom zaštite od sunca. No, malo je poznata činjenica da se od sunca trebamo zaštititi i tijekom cijele godine, ne samo tijekom ljetnih mjeseci kada su UV zrake pojačane. Korištenjem određenih beauty i skin care proizvoda možemo utjecati i na to da nam je koža osjetljivija na sunce, posebno ako koristite kemijske pilinge.
Idemo zato krenuti ispočetka. UVA zrake su one na kojih otpada 95% zraka koje dopiru do nas čak i onda kada je sunce skriveno. Prodiru kroz kožu sve do dubljih slojeva i uzrokuju stvaranje slobodnih radikala i mogu uzrokovati pojavu bora, obješenost kože i hiperpigmentaciju. UVB zrake su odgovorne za preplanulost, ali i za opekline i alergijske reakcije pa je zaštita neophodna.

 

 

1.
LAVERA SUN CREAM 30 SPF- Ova krema sadrži mineralne filtere, pogodna je za djecu i masne i teške teksture. Odlična je za more jer je bijele boje i ostavlja vidljiv trag na koži. Naravno, ako ste odlučili ove godine ljeto provesti u gradu također možete koristiti ovu kremu, ali zbog bijelog traga i teksture utrljajte ju na dlanove, a zatim lagano na lice kako ne biste imali put kao vampir (vjerujte pogriješila sam tako pa znam o čem pričam). Možete ju naći u Tvornici zdrave hrane po jako povoljnoj cijeni.

2.
WELEDA SUN 30 SPF- Krema koja je prirodna i predivne teksture. Inače nisam bila netko koga je Weleda kao brend privukla, ali kako ima dosta dobar faktor, a Lavera mi je bila zeru prebijela da ju mogu nanositi na obične dane kada idem na posao, uzela sam i Weledu. Prigodna je za sve tipove kože i ima miris limuna, a ne ostavlja onaj masni trag na licu pa sam ju koristila u manjim količinama više puta tijekom dana.

3.
MAYA PRIRODNA KOZMETIKA 50 SPF- Ovaj domaći brend nema svoju stranicu nego naručujete preko njihovog Facebooka i inbox-a. Ovoj kremi me privukao visok zaštitni faktor. Kako koristim u njezi kemijski piling zaštita mi je bila važna posebno onim jutrima kada sam se htjela dodatno zaštititi nakon upotrebe AHA i BHA kiselina. Krema ima nježan miris, bogatu teksturu i pomalo je masna pa budite oprezni sa količinom. Ukoliko ste netko sa masnom kožom svakako nanesite neku matirajuću kremu nakon 15/20 minuta i istovremeno ćete biti zaštićeni i bez masnoće na licu.
4.

SKINTEGRA SOLAR I 30 SPF- U posljednje vrijeme je ova krema nešto sto koristim tijekom tjedna. Krema je jedan od najprodavanijih proizvoda brenda Skintegra. Lagane teksture, bez nekog posebnog mirisa i bez masnog traga. Brzo se upija u kožu i može biti i podloga make up-u. Iako štiti tijekom cijelog dana, ponovim nanošenje negdje popodne ukoliko planiram provesti vrijeme vani. Možete ju naći u web shopu brenda ili pak u nekoj od ljekarni. Ona je među skupljim proizvodima no, svakako se isplati jer je dovoljna mala količina za cijelo lice. Ja sam prvi put koristila jako puno i mom licu nije prijalo pa stoga je dovoljno da koristite manju količinu.

5.

SKINTEGRA HYBRID 30 SPF- Moj favorit u zadnje vrijeme kada se topim na ljetnoj vrućini. Ovaj proizvod je pogodan za mješovitu i masnu kožu, posebno ako na to dodamo znoj i veću mogućnost začepljenja pora. Sadrži salicilnu kiselinu pa se koža nježno čisti dok ste ujedno zaštićeni. Kao i Solar I, tekstura je lagana i brzoupijajuća, jedina razlika je u tom sastojku odnosno dodatku formuli u obliku salicilne kiseline (ako ste trudni ili imate izrazito osjetljivu kožu, odlučite se za Solar).

Za kraj:

Nadam se da ćete isprobati neke od proizvoda i ne zaboravite da su kreme sa SPF jako važne u obrani kože od preuranjenog starenja te zaštite od sunca. Potreban vam je najmanje faktor 30 da biste bili zaštićeni. Zato SPF na lice i na sunce.

Stay beautiful my dear people…

xoxo

 

 

Pin It on Pinterest