Od najranije povijesti poput rimskog doba, pa preko renesanse medaljoni su bili popularan dio kolekcije nakita. Zanimljiva povijesna činjenica je da se prstenje sa “tajnom” nije smjelo nositi u dvorištu plemića poput obitelji Medici, pa su napadači otrov nosili u medaljonima. Medaljoni obično imaju unikatan dizajn kako se ne bi znalo što je unutra.

Kao mala sam dobila medaljon od djeda te sam nosila slike roditelja unutra i to mi je i danas jako draga uspomena. Povijest tog nakita je dalekosežna i zanimljivo je pratiti njegov razvoj kroz stoljeća.

Lykke je donio novi dašak modernizma u svojoj verziji medaljona, koji se ogleda u suradnjama sa umjetnicima, raznim simbolima medaljona te mirisnim spužvicama. Mirisne spužvice su posebno kreirane kako bi upile eterično ulje ili parfem koji nosite te miris otpuštaju lagano cijeli dan. Ja osobno volim koristiti eterična ulja iz Lykke kolekcije jer imaju snažan, a ugodan miris. Također, spužvice su perive te je dovoljno samo lagano oprati spužvicu pod mlazom mlake vode i sušiti ju na ručniku ili ubrusu.

Ukoliko ste alergični na neki tip materijala dobro je znati da su medaljoni izrađeni od kiruškog čelika s 18 karatnom pozlatom te kao takvi ne izazivaju iritacije. Dolaze u zlatnoj, srebrnoj i rose gold boji te su nakit za generacije. Ono što se u kolekciji izdvaja, prema mom mišljenju, su medaljoni kojima su inspiracija bili povijest i baština Hrvatske, poput đakovačke rozete ili koralja hrvatskih mora.

Moj osobni izbor pao je na Vintage rose, medaljon čijom prodajom 50kn odlazi u dobrotvorne svrhe za žene oboljele od raka dojke. Uz kupnju medaljona dobijete i dva eterična ulja po izboru i spužvice u raznim bojama.

 

 

Stay beautiful my dear people…

xoxo

 

 

Pin It on Pinterest