Da li ste se zatekli ikada kako satima vrtite po Instagramu bez nekog cilja? Meni se to često dešava, da provedem sate na toj platformi, ne znajući što zapravo tražim. Tražeći “ništa” naišla sam na zanimljiv dizajn torbica. Torbice šivaju vrijedna mama i kći, a nijedan dizajn im nije pretežak. Radionica nosi zanimljivo ime, Puce, te imaju šarene, minimalističke i dizajn po želji.

Meni je za oko zapela ova Frida, zbog boja i nekog 3D osjećaja ovih cvjetića. Nisam baš očekivala da ju dobiti rad kao sa fotke, jer su dizajn objavili na ruksaku. No, komunikacija je bila brza, imaju više boja pa smo se dogovarale za boju torbe i cvjetića. Nakon što smo se dogovorile torba mi je stigla u roku od tri dana. Čak sam se i iznenadila brzinom kojom sam ju dobila.

Torba je platnena i samim tim ima i svoju eko stranu. Kao što već sigurno znate iz zero waste pokreta koji je sve više zahvatio i Hrvatsku, platnene torbe su dobre za shooping namirnica, izdržljive, a možete ih i prati u perilici (preporučujem na najviše 40 C). Samim tim štedite plastične vrećice sa kojima se većina vraća iz trgovina i gomila u nekom ćošku te na kraju završe u prirodi. Dok plastične možete upotrijebiti ograničen broj puta prije nego ih bacite, platnene, ukoliko se zaprljaju nekom namirnicom, možete oprati bezbroj puta.

Osim što korištenjem platnenih vrećica i torbi pomažete okolišu, pomoći ćete i našim malim proizvođačima. Poticanjem malih proizvođača podupirete njihove obitelji te ih podržavate na njihovom putu.

Ova torba osim što je praktična, jako je lijepa. Uhvati oko prolaznika te pristaje uz mnoge odjevne kombinacije. Vjerujte veća je nego što izgleda. Ja osobno stavim džemper koji je dosta debeli i imam prostora za još toga. Nosim ju većinom uz neke casual kombinacije, kad idem u šetnju, na kavu ili pak do trgovine. Nosim ju i po sunčanom i kišnom vremenu, tako da mi se do sada nije smočila, ako vas taj dio, zbog materijala, brine.

Svakako pogledajte ovu malu radionicu i nađite zanimljive stvari.

xoxo

 

 

Pin It on Pinterest