Koliko puta ste si pokušali složiti prehranu, ali vam je ponuda namirnica, brendova ili dostupnost trgovine bila presudna da se odlučite odustati od namjere da pazite i da znate što točno konzumirate. Osobno sam uvijek bila veliki „slabić“ na marketing. Zapravo me stvarni sastav namirnica nije baš zanimao nego sam se ograničavala na okuse. Međutim tijekom 2011. godine kada se u obitelji razbolio moj djed stravično smo mijenjali prehranu i počeli se, kao obitelj zainteresirati što zapravo jedemo. Kao obitelj smo odlazili u prirodu i koristili divlje maline, jagode, gljive ili medvjeđi luk koji smo nalazili daleko od vreve automobila, smoga i naseljenih područja. Uz to što je bilo idealno za šetnju, znali smo što jedemo.

Kada sam kao student prve godine fakulteta došla u Zagreb, jela sam dostupno i jeftino. Zapravo se izgubio moj osjećaj da „želim znati što jedem“, koji su pesticidi korišteni tijekom uzgoja i odakle uopće dolazi voće i povrće u trgovine. Sada se vrtimo na prošlu godinu i zatrpanost vijestima kako je ova ili ona hrana vraćena iz trgovina zbog raznoraznih razloga. Naslove koji upozoravaju potrošače da ne jedu proizvode koje su kupili u slobodnoj prodaji jer je pronađen sastojak koji je opasan za zdravlje. Ponukana tim vijestima sve sam se više vraćala izvornoj ideji zdrave prehrane i tražila trgovine sa isključivo tim asortimanom.

U svemu tome naišla sam na Nar. Mali obiteljski obrt dviju sestara koje su divnim čudom i moje susjede, ali i osobe koje sam upoznala na jednom od studentskih poslova. Uz to što je svijet postao globalno selo zanimljivo je da sam od njih naučila mnoštvo toga. U njihovoj trgovini sam naišla na neke brendove koje dugo želim probati ali nažalost nisam imala prilike jer nisam znala gdje ih pronaći. U trgovini koja se izvana čini jako mala, zapravo je riznica malog blaga, ostava za one koji samo žele pokupiti nešto i ići doma jesti nakon posla. Azra kaže da je mislila da „police nikada neće napuniti“, no kada su krenule slagati shvatile su da imaju i malo mjesta za sve stvari koje žele izložiti.

Ono što sam ja kupila i nastavljam kupovati je Pero. Prirodna sredstva za čišćenje, bez kemikalija sa čistim mirisom eteričnog ulja. Pogodna su za korištenje u prostorima u kojima borave djeca, psi ili ste pak alergični na sastojke uobičajenih sredstava za čišćenje. Moje preporuke idu odmaščivaću koji čisti savršeno i zbog kojeg ne ribam tave više. Hvala Pero J

Što se tiče ostale ponude, većina brendova su OPG odnosno mali obiteljski obrti iz Hrvatske pa tako ujedno podupirete našu ekonomiji male proizvođače. Skoro ništa ne uvoze, a imaju džemove, namaze, sokove, sladolede, salate i još puno toga kako možete vidjeti na fotkama.

Što sam sve kupila i isprobala svakako ću pisati u par postova kako ovdje ne bi duljila.

 

P.S. Hvala Azri i Dini na gostoprimstvu.

Ova ljubav nije sponzorirana, nego stvarna preporuka J

xoxo

 

Pin It on Pinterest