Skintegra je hrvatski brend spoja luksuznih i pristupačnih proizvoda za njegu kože lica. U ponudi proizvoda na stranici brenda je širok raspon seruma, krema, čak i krema sa SPF te kemijskih pilinga. Osobno sam ih vidjela na Instagramu i kako sam u to vrijeme bila jako zainteresirana za kemijske pilinge odlučila sam se za CLARION, proizvod koji u sebi sadrži BHA i AHA kiseline. Ukoliko niste upoznati i ne koristite kemijski piling ovo je dio u kojem ćete nešto čuti o BHA i AHA kiselinama. Iako se većina strese na riječ kiselina i na zamisao kiseline na licu, ove kiseline su i te kako korisne za kožu jer uklanjaju mrtve stanice kože, omogućuju kontrolirano odstranjivanje rožnatog sloja te potiču obnovu bazalnog sloja kože. Time je koža zaglađena, ujednačena i izgleda svježe.

Zato uopće radimo piling?

Piling je potrebno redovito obavljati kako bi se koža „riješila“ sloja odumrlih stanica te kako bi proizvodi poput seruma i krema prodrli dublje pod kožu. Iako se može činiti da su mehanički pilinzi bolji zapravo je to zavaravajuće, jer dok kiselinama imate određen omjer naveden na bočici koji radi kontroliran piling, mehanički piling u kojem su kotice marelice, grožđa ili drugog voća mogu učiniti mikro štetu i porezgotine koje vi ni ne primjećujete kada piling odstranite.

BHA kiseline su veće molekularne mase, prodiru dublje u slojeve kože i idealne su za one masne kože jer otapaju sebum. Ove kiseline djeluju antibakterijski jer djeluju protuupalno, reguliraju sebum i spriječavaju nastajanje mitesera. Najpoznatija je salicilna kiselina 2% koja ima pH vrijednost 3.4. Osobno obožavam BHA kiseline jer imam masnu kožu u T-zoni te koristim salicilnu kiselinu i kada dobijem pojedinačnu aknu ili miteser, a također ju koristim i na cijelom licu.

AHA kiseline su manje molekularne mase i njihovo djelovanje ćete osjetiti po peckanju ili toplini na koži. Svojim djelovanjem otapaju odumrle stanice i omogućuju ljuštenje i samim tim podmlađivanje kože.

CLARION je proizvod koji su sebi sadrži 2% BHA i 4% AHA kiseline sa zelenim čajem te dolazi u aplikatoru sa pipetom u bočici od 30ml. Tekstura mu je poput vode, nema jak miris te ga stavim u ruku do 4/5 kapi i onda na kožu jer sam prvi put stavila direktno pipetom na čelo i trebala mu je sekunda da mi sklizne u oko, sto ne bi bilo najsretnije s obzirom da se radi o spoju kiseline. Namjenjen je masnoj koži i dubinskom čišćenju začepljenih pora, ali i onima koji imaju mitesere i akne. Na samom pakovanju ćete naći opis i podatak da proizvod sadrži zeleni čaj, sladić i ružičasti žednjak te se primjenjuje svaki dan. Naravno ako niste naviknuti na kiseline primjenjujte ga svaki drugi dan dok ne izgradite toleranciju.

Clarion stavljam kao prvi korak nakon čićenja lica. Ne osjećam peckanje niti toplinu, ali ujutro svakako osjećam da mi je koža meka i čišća. Kada ga koristite nikad ne zaboravite SPF jer vas kiseline dovode do malo veće osjetljivosti na sunce i UV zrake.

Svakako bih preporučila Clarion od brenda Skintegra kao prvi susret sa kiselinama i kemijskim pilingom jer sadrži jako dobar omjer BHA i AHA kiselina te možete postupno izgraditi toleranciju na kiseline. Moći ćete vidjeti velike pomake u njezi kože upotrebom kiselina, ali svakako krenite lagano i dajte koži vrijeme da se navikne.

 

 

xoxo,

 

 

Pin It on Pinterest