U stalnoj sam potrazi za nekom novom prirodnom kozmetikom i skincare-om. Uvijek me zaintrigiraju sastojci, omjer te pazim da je cruelty free, bez parabena, mineralnih ulja te dodanih mirisa. Kada sam polako, prije godinu dana krenula micati sastojke koje smatram nepotrebnima u kozmetici (kao ovi gore navedeni), otvorila sam sasvim nova vrata i spoznaje su same stigle. Inače čak i kada je nešto markirano  kao „prirodno“ trebali biste provjeriti sastojke.

Često se zamke i sastojci koji bi mogli biti štetni kriju u emulgatorima, dodanom mirisu ili pak stranim izrazima za konzervanse. „Prava“ prirodna kozmetika traje cca. 3 mjeseca. Ukoliko joj je rok trajanja dulji vjerojatno ima konzervanse i to one koji su „dopušteni“ u prirodnoj kozmetici. No, ako ste raspoloženi za istraživanje što je „beyond the wall“ i što sve možete pronaći, na tržištu ćete naći male brendove odličnih proizvoda sa cijenom koju se isplati platiti za određen proizvod.

Sada natrag na naslov. „Biyosh“ je mali hrvatski brend, predivne žene iz Zagreba koja određenu narudžbu pripravlja prema primitku uplate. Dakle znate da je ono što kupujete svježe. Uz to komunikacija je otvorena i transparentna te sastojke također nabavlja od hrvatskih OPG brinući se da su organski i sigurni. Svakodnevno ulaže u svoja znanja te mi je otvoreno napomenula da su „mirisi prirodni“. Dakle kad otvorite određenu kremu mirišete doslovno ono kako ta biljka/eterično ulje miriše, što se naravno određenim ljudima ne sviđa, ali tako znate da nema dodanih mirisa.

Ono što sam ja probala ću vam upravo nanizati: Matirajuća krema, Hranjiva krema oko očiju, Serum oko očiju, Obnavljajuća noćna krema, Lux krema, Anti-age krema, Hidratantna krema, Umirujuća krema, Clean krema, Noćni serum AHA/BHA, Clean serum, te piling i dvije maske.

Kupila sam i kremu za ruke koja je bazirana na shea maslacu i predivna je za one kojima su ruke izložene oštećenju, što od kemikalija što od stalnog pranja ruku (ako kao ja imate psa).

Moje lice je mješovito, imam suhu kožu na obrazima, crvenilo i masni sjaj na T-zoni te mi je iznimno teško naći nešto što će mi odgovarati u potpunosti. Međutim nakon mjesec dana isprobavanja ponude iz „Biyosh“ male tvornice svakako sam odlučila za dnevnu njegu uzeti Clean kremu lagane teksture mirisa čajevca pojačanog vitaminom B3. Također Matirajuću kremu koja stvara taj mat finish i miče masni izgled i sjaj mom licu. Za noćnu njegu sam odlučila uzeti Obnavljajuću noćnu kremu uklapam u svoju noćnu rutinu baš zato jer koristim serume i kemijske pilinge. Noćni serum te clean serum bi također preporučila ako ste početnik u kemijskom pilingu i kiseline niste koristili na licu, ali i ako imate osjetljivu kožu i potreban vam je lagani kemijski piling gdje je mogućnost da će nešto „krenuti po zlu“ minimalna.

 

Lux krema je odlična kao overnight maska ukoliko volite takav tip maski jer nije masna i nemate osjećaj začepljenih pora. Hranjiva krema oko očiju sadrži avokado, ali je njena tekstura lagana, lako se nanosi tapkanjem prsta po osjetljivoj koži ispod očiju te ima divan miris avokada.

O maskama ću staviti poseban post, ali za sada vam mogu reći da su predivnog mirisa, lako se nanose, ne radite nepotreban nered i budu suhe za 10/15 min te se lako ispiru ostavljajući lice nevjerojatno mekanim, ali imate i osjećaj čiste kože.

Kreme koje bih preporučila suhoj koži lica ovog brenda su: Hidratantna krema, Obnavljajuća noćna krema te noćni serum.

U svoju malu bilježnicu želja dodajem i ove proizvode: šampon i regenerator ovog brenda.

Zašto?

Jer brend obiluje divnim, prirodnim sastojcima, mirisima izvornih eteričnih ulja, vitaminima i brend teži zero-waste politici. Brend teži da u određenom vremenskom roku bude u potpunosti zero-waste dok je i sada eko orijentiran i veoma paze na neke detalje kao porijeklo sastojaka te općenito kvalitetu samih proizvoda.

xoxo,

 

Pin It on Pinterest